Nieuws uit de Brugse regio

1300 nieuwe fietsrekken aan het stationsplein


Audio Reportage


Brugge, vrijdag 25/8/2006. Sinds gisteren worden nog eens 700 bijkomende fietsrekken op het Stationsplein geplaatst. Hierdoor zullen vanaf volgende week in totaal 1.368 diefstalveilige fietsstallingen beschikbaar zijn voor pendelaars.

Dit is de laatste fase van de tijdelijke fietsstallingen aan het station, kant centrum. Burgemeester Patrick Moenaert beloofde ook nieuwe stallingen aan de achterkant van het station, maar die komen na de werken daar.

Tijdelijk

Alle fietsenstallingen op het Stationsplein staan er nu trouwens ook maar tijdelijk, in afwachting van de voltooiing van een overdekte fietsenparking in het nieuwe project "Groen Brugge". De bouw van dit complex start begin september, en zal zo'n twee jaar duren. Het complex bevat ondermeer een nieuwe overdekte fietsstalling voor 1.800 fietsen. De overkappingen die eerder tijdelijk naast het parkeergebouw werden geplaatst krijgen nu een nieuwe bestemming op het stationsplein, om zo het comfort voor de fietsers te garanderen. De fietsstallingen naast het parkeergebouw worden eerstdaags afgebakend met nadarhekken en deze zone moet volledig ontruimd zijn tegen vrijdag 15 september.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer over Politiek    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag