Nieuws uit de Brugse regio

Bart Goethals weer in de politiek: Wenduine moet erbij


Audio Reportage


De Haan, woensdag 23/8/2006. Bart Goethals is opnieuw toegetreden tot de politieke groep SAMEN in De Haan. Hij was van 1994 tot 2000 gemeenteraadslid en vertegenwoordigde er Wenduine. Toen het politieke landschap in De Haan in de aanloop naar de verkiezingen van 2000 helemaal door elkaar werd geschud, besliste Goethals zijn Wenduinse collega's te volgen, die op de lijst van Jenny Van Hecke (NU) gingen staan. Hij werd toen met klank opnieuw verkozen tot gemeenteraadslid, maar de De gebeurtenissen na de verkiezingen leidden ertoe, dat hij snel na de verkiezingen uit de gemeenteraad stapte.

Terug

Na zich enkele jaren niet meer met politiek te hebben ingelaten, is Goethals de politieke microbe echter niet kwijtgeraakt, zegt hij. Op vraag van Wilfried Vandaele, is hij nu weer politiek actief. 'Het is alsof ik nooit ben weggeweest. Ik kon meteen de draad weer opnemen en de vriendschappelijke sfeer in de groep is nog steeds zoals vroeger', aldus Goethals, die een plaats in het nieuwe schepencollege van De Haan ambieert.

Naamsverandering

"Ik wil werk maken van een naamsverandering van de gemeente. De Haan-Wenduine zou naar het grote publiek toe veel beter het potentieel van onze gemeente duidelijk maken. Wij hebben met 11 kilometer het langste stuk strand, met de mooiste duinen. Dat moet meer bekend worden, zodat we nog meer onze toeristische troeven nog beter kunnen uitspelen," zegt de ambitievolle Goethals.

(FN-Eigen Berichtgeving)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag