Nieuws uit de Brugse regio

Bootjesmannen 50 jaar actief in Brugge


Audio Reportage

Bootjesmannen 50 jaar actief in Brugge
Brugge, maandag 21/8/2006. In Brugge is vanavond gevierd dat 3 bootjesmannen reeds 50 jaar actief zijn, op de Reien in Brugge. In al die jaren hebben Edmond Coucke, Fernand De Meulemeester en Maurice Michielssens miljoenen passagiers vervoerd: meestal gewone toeristen, maar vaak ook bijzondere gasten.

VIP´s

Maurice Michielssens, één van de drie vandaag in het stadhuis gelauwerd bootjesmannen, heeft honderden VIP's vervoerd…

Meestal zijn de toeristen zeer tevreden over de over of zelfs meertalige service van de Brugse bootjesmannen, maar sommige toeristen blijken hier aan gekomen te zijn, met het doel ontevreden te zijn. Maar ook dan blijken de bootjesmannen hoffelijk te blijven.

Ambassadeurs

Het zijn een soort ambassadeurs van Brugge geworden, die in de loop der jaren miljoenen toeristen hebben geïnformeerd. Sinds vorig jaar organiseert de stad twee keer per jaar een informatiesessie, om de eerstelijnsambassadeurs van onze stad beter in te lichten over wat reilt en zeilt. Die samenwerking is volgens schepen Hilde Decleer (CD&V) 'een garantie op een verder goed verloop van een toeristisch bezoek aan Brugge.' De bootjes in Brugge vervoeren jaarlijks zowat één miljoen toeristen.

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    CD&V    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag