Nieuws uit de Brugse regio

De Verborgen Geschiedenis van de Stadsparken te boek


Audio Reportage

De Verborgen Geschiedenis van de Stadsparken te boek
Brugge, zondag 20/8/2006. Na de zeer geslaagde publicatie 'De Vesten Anders Bekeken. Een groene wandeling rond Brugge' hebben dezelfde auteurs een nieuwe interessante wandelgids uit, onder de noemer 'De Verborgen Geschiedenis van de Stadsparken.' Brigitte Beernaert ploos de ontstaansgeschiedenis uit van de vele parken en plantsoenen die onze stad rijk is en Patrick Cardinael heeft het over de grote botanische waarde van onze parken en plantsoenen.

Niet alleen de traditionele parken, maar ook de minder bekende groene plekken in de binnenstad worden aangedaan: In Hof De Jonghe grazen vandaag nog steeds schapen, het Gezellekwartier biedt heel wat onverwacht schoons en ook enkele voormalige kerkhoven bieden fraai groen. Het Sincfalpark en het Pastoor Van Haeckeplantsoen zijn bij menig Bruggeling bijlange niet zo bekend als De Botanieken Hof, het Minnewaterpark en het Koning Albertpark, maar dat betekent niet dat ze minder aangenaam zouden zijn. Integendeel: rustiger vaak… Trouwens, wist U dat die fraaie glooingen in het Koning Albertpark destijds werden aangelegd, omdat de burgerij de krotten in de Meersen niet wilden zien?

Het van fraaie foto´s voorziene boekje is het tweede in een reeks werkjes, waarmee het Brugse stadsbestuur het openbare en minder openbare groen dat Brugge rijk is in de kijker wil stellen. Het kost 3 euro en is verkrijgbaar in de Brugse boekhandels, In & Uit, de Brugse infodienst, de Groendienst en de museumshop. Een aanrader.

(FN-Op Locatie)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag