Economie

Moet stadsbestuur fuifzaal De Kelk redden? (Update)


Audio Reportage


Brugge, zaterdag 19/8/2006. Nadat Peter Roose, die fuifzaal De Kelk in de Langestraat in Brugge tot nu toe openhield, na 11 jaar beslist heeft, om zijn zaak te koop te stellen, vragen de N-VA jongeren aan het stadsbestuur, om fuifzaal De Kelk te redden.

"Met de verwarring omtrent het Cactusgebouw nog fris in het geheugen, vragen wij, dat het stadsbestuur zich actief zou inzetten voor het behoud van deze fuifzaal," zegt de Steven De Wulf, voorzitter van de N-VA jongeren. "De fuifzaal De Kelk is dringend aan renovatie toe. Als enige zaal in Brugge-centrum waar nog fuiven kunnen georganiseerd worden, vinden wij het het aangewezen, dat deze werken uitgevoerd worden. Alle politieke jongerenverenigingen vinden zowat, dat er fuifgelegenheid in de binnenstad moet blijven, vandaar dat wij, tot vervelens toe, herhalen dat er naar ons moet geluisterd worden. Fuiven in de Brugse binnenstad moet blijven kunnen."

Leefbaarheid

"De omwonenden hoeven niet bang te zijn. Met voldoende geluidsisolatie en degelijke 'fuif'stewards vanuit de jongerenverenigingen zelf, kan overlast vermeden worden," zegt De Wulf. "Een open dialoog tussen de verantwoordelijken van feestgelegenheden en de buurtbewoners moet borg staan voor wederzijds respect. Verdraagzaamheid tegenover jongeren die in hun stad fuiven en respect van de jongeren tegenover de buurtbewoners moet de basis vormen van een bruisende stad."

Hypocriet?

In een reactie op de verklaringn van Brugse traditionele politieke partijen op de mogelijke sluiting van De Kelk, noemt Ruben Cottenjé (BUB) het "frappant, dat zowel Spirit, VLD en nu ook CD&V-N-Va zich uitspreken voor het behoud van deze laatste uitgangsbaken in Brugge, terwijl ze er via hun gemeenteraadsleden binnen de gemeenteraadslegislatuur 2000-2006 niets hebben gedaan aan de achteruigang van het uitgaansleven, welintegendeel. Hun opstaan nu is louter platvloerse verkiezingspropaganda en de Kelk en zijn uitbater zijn zo de pion in hun politieke spel geworden. Hypocriet, dat is het," vindt Cottenjé.

(FN-Meegedeeld-N-VA)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Politiek    CD&V    N-VA    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag