Nieuws uit de Brugse regio

Afscheid van Guido


Audio Reportage

Afscheid van Guido
Brugge, vrijdag 18/8/2006. In de kerk van Sint-Michiels hebben familie en vrienden van Guido Depratere deze middag afscheid genomen van de mede-oprichter van VTM, die afgelopen zaterdag op 59-jarige leeftijd overleed.

Vele honderden mensen waren naar de kerk toegegaan, die dan ook veel te klein bleek, en velen bleven buiten onder luidsprekers de ceremonie beluisteren. Guido werd de kerk ingeleid onder de tonen van de Scoutsharmonie van Sint Leo, waar hij ooit zelf klarinet speelde.

In de kerk waren ondermeer Jan Van Rompaey, Will Tura, Urbanus, Goedele Liekens, Paul Jambers, Walter Capiau, en heel wat topfiguren uit de mediawereld, ondermeer van VTM en Roularta.

De viering verliep bijzonder emotioneel en ondermeer de kinderen van Guido Depraetere, Maarten, Bieke en Jeroen, kwamen aan het woord, maar ook zijn partener in media, Mike Verdrengh. Koen en Kris Wauters zongen het nummer "Afscheid van een vriend". Ondanks de aanwezigheid van veel BVs bleef op de cermonie een nadrukkelijk Brugse stempel rusten.

Later op de dag zou Depraetere in familiekring worden gecremeerd. De grootste TV-maker in de Brugse geschiedenis laat drie kinderen, vier kleinkinderen en een vrouw achter.

(FN-Op Locatie)
Meer over Sint-Michiels    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag