Nieuws uit de Brugse regio

Dak zakt in: huisjesmelker zet gezin met 5 kinderen op straat (update)


Audio Reportage

Dak zakt in: huisjesmelker zet gezin met 5 kinderen  op straat (update)
Brugge, maandag 14/8/2006. Het zal je maar gebeuren: deze morgen zakte in Noord Ghistelhof in Brugge het dak in van een reeds jaren zwaar verkrotte woning op het nummer 37 in. De huurders, die reeds jaren voor tal van andere klachten over de in abominabele toestand verkerende woning bij het huisbaas geen gehoor krijgen, bellen ook nu met dhr. De Vos. De nochtans zeer weggestelde Brugs ondernemer-eigenaar maakte echter geen in niet mis te verstane termen duidelijk ",dat ze zelf het dak moeten vernieuwen, of een andere woning zoeken." Ondertussen loopt de al zwaar vochtige woning onder, de brandweer kan niet meer ondernemen, dan een voorlopig plastic zeil het leed wat verzachten.

De huurders, een verarmd gezin met 5 kinderen, staan dus van het ene op het andere moment letterlijk op straat, in de stromende regen.

"Wat moet ik doen?"

'Ook bij het OCMW en de stad moeten we niet aankloppen. Dat hebben we in het verleden ook, al geprobeerd… Ik weet nu echt niet meer wat ik moet doen om een dak boven het hoofd te hebben,' zegt vader Dirk Devriese, terwijl twee kinderen met emmers en dweil proberen de 'duurste' meubelen droog te houden.

Update

Onder druk van verschillende publicaties op radio en Brugse politieke druk, gestart door BUB partijvoorzitter Ruben Cottenjé, is de eigenaar klaarblijkelijk toch gezwicht, en zou eersdaags het dak laten herstellen. Volgens de breandweer zal hun zeil het zo lang wel uithouden. De Brugse huisvestingsdienst en het kabinet van Burgemeester Patrick Moenaert hebben zich ook in de kwestie gemengd, om tot de huidige oplossing te komen.

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag