Cultuur en evenementen

Handenvol buitenlandse muziekliefhebbers over Brugse kasseien


Audio Reportage


Brugge, zaterdag 8/7/2006. Gedurende de veertien dagen dat het Festival van Vlaanderen in Brugge duurt, zakt een grote groep buitenlanders naar Brugge af, die hier speciaal voor de oude muziek zijn. In die zin speelt het festival ook een niet onbelangrijke rol als stimulans voor het verblijfstoerisme in onze stad.

De meesten onder hen blijven immers heel het festival lang en maken er hun vakantie van. Zo konden we kennis maken met heel wat opgeluchte mensen die gedurende die veertien dagen vrienden ontmoeten door de muziek. Heel veel mensen leven een heel jaar naar dat evenement toe.

Het Festival zelf is inmiddels voorbij en daarom blikken we nog even terug, samen met die buitenlandse bezoekers.

Averic Clayton uit Kent in Engeland komt hier al sinds 1989 elk jaar voor de muziek, de atmosfeer, de vriendelijke mensen, de vrienden die ze hier in die 16 jaar reeds gemaakt heeft.

Joachim Disner komt uit Keulen en is al 20 jaar trouwe bezoeker. De Engelse sopraan Emma Kirkby heeft hier zijn hart gestolen, zodanig dat hij dus nu al heel lang naar het VenetiŽ van het Noorden komt.

Een Duits echtpaar heel stil te luisteren naar de orgelwedstrijd in de Sint-Gilliskerk.

Anderen zijn hier beroepshalve. Zo is er die tweetalige producer van de Noorse Radio. Hij leerde Nederlands tijdens zijn studies in Den Haag.

Linda Nicholson maakte deel uit van de jury en won de alleerste pianfortewedstrijd van het festival in 1983.

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag