Cultuur en evenementen

Commedia dell'arte in en vr de stadsschouwburg op maandag


Audio Reportage

Commedia dell'arte in en vr de stadsschouwburg op maandag
Brugge, maandag 31/7/2006. Voor een humoristische voorstelling zorgden het Italiaanse ensemble Il Barocchisti o.l.v. Diego Fasolis. Het ging hem hier in feite om twee werken die afwisselend werden gebracht.
'Barca di Venetia per Padua' van Adriano Banchieri (1567-1634) en 'Afetii Musicali' van Biagio Marini (ca 1597-1665).

Het ging hier om een concertante opvoering, dus geen scnische. Sommigen verwachtten misschien die laatste, maar niettegenstaande dat dienden ze niets te missen. Zo ook vond de Duitse journaliste Andrea Braun de voorstelling op deze vaststelling na 'ganz toll'!

Wat enkel Italianen kunnen is ook gebeurd: bij het afgaan van een GSM, nam Fasolis zonder probleem de toon en de melodie over. De eerste violist deed mee en de voorstelling kon verder. Hilariteit alom

Bij de voorstelling hoorden ook kinderen, niet op het podium weliswaar, maar op het plein vr de schouwburg. Hans Dewitte van het Klein Verhaal, die wel met kinderen overweg kan -hij is trouwens verbonden aan de Freinet school De Boomhut in Sint-Andries- bereidde de kinderen in de foyer van de schouwburg voor op een Commedia dell'arte voorstelling. Wij mochten de repetities bijwonen en zagen toen al dat het een spetterend spektakel zou worden. Dewitte was dan ook heel blij achteraf.

(Patrick Pieters-Op Locatie)

Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    Sint-Andries    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag