Cultuur en evenementen

Moenaert zingt Monteverdi in de stadsschouwburg


Audio Reportage

Moenaert zingt Monteverdi in de stadsschouwburg
Brugge, donderdag 27/7/2006. Een heel jong Brugs strijkduo 12 en 8 jaar hadden er niets beter op gevonden om van de gelegenheid gebruik te maken om hun kunnen aan Brugge te laten haren. Ze stonden voor de deuren van het gebouw, aan de Klara stand Bach en anderen ten beste te geven.

Monteverdi

En bekijks hadden ze, want vanavond had in de stadsschouwburg achter hen, onder grote belangstelling, de opvoering plaats van Il ballo delle ingrate: het bal van de ondankbaren.

Wat de temperatuur betreft in de zaal was het zeker Italiaans. Gezien de hoge waarden zou airconditioning zeker een aangename lucht geblazen hebben. Afgezien daarvan was de voorstelling van La Venexiana er één die mocht gezien en gehoord worden. In het begin vielen de 'men in black' een beetje tegen, wanneer drie hoofdrolspelers min of meer stokstijf bleven staan en zongen. Maar in de daaropvolgende scènes werd alles een beetje kleurrijker en soms wel verrassend.

De burgemeester

Achteraf vernamen we overigens een primeur te hebben gemist, want naar verluidt zong ook burgemeester Patrick Moenaert mee. Na zijn optreden in het Concertgebouw voor 1212, waagde hij zich nu aan klassiek... Maar onze microfoon stond te ver...

Het publiek kwam uiteindelijk met een stralende bezwete glimlach naar buiten. Pas buiten vernamen we dat ook onze eerste Belgische astronaut, burggraaf en Poperingenaar Dirk Frimaut ook in de zaal was.

(Patrick Pieters-Op Locatie)

Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    Politiek    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag