Cultuur en evenementen

Musica Antiqua wil samenwerken met Warschau


Audio Reportage


Brugge, zaterdag 29/7/2006. Dat cultuur handenvol geld kost weet iedereen, zowel organisatoren als concertgangers. Hier en daar hoorden we van enkele mensen vertellen dat ze de indruk hadden dat er dit jaar minder publieke belangstelling was dan andere jaren. Of dat zo is, zal nog moeten blijken, maar zowieso is festivalorganisator Stefaan Dewitte naar nieuwe mogelijkheden om zijn trouwe publiek niet teleur te stellen in de toekomst.

Warshau

En van de dingen die eventueel op stapel staan is een samenwerking met het muziekfestival voor oude instrumenten in Vilanov tegen Warschau. We ontmoetten vrijdagavond voor de St.-Annakerk de Poolse Monica Goinatska, van de festivalorganisatie ginder, die hier was op uitnodiging van Stefaan Dewitte om te kijken hoe de dingen hier aangepakt worden. Hier is immers bijna 45 jaar ervaring voorhanden. Het zou jammer zijn, om die niet te delen met anderen die ook willen groeien.

We waren benieuwd om te horen hoe Stefan Dewitte de samenwerking zag, dus zochten we hem op na het concert van Capilla Flamenca.

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag