Nieuws uit de Brugse regio

Weer ontsnapte slangenalarm


Audio Reportage

Weer ontsnapte slangenalarm
Blankenberge, woensdag 19/7/2006. Het Serpentarium van Blankenberge werd afgelopen dinsdagavond gecontacteerd door de politie uit Roeselare in verband met een slang die men opgemerkt had in een huis in de Bobijnstraat.

Stijn Samoy, medewerker van het Serpentarium, ging ter plaatse om de slang te vangen. Het bleek een koningsslang te zijn (Lampropeltis getulus). Het is een jong dier van max. 1,5 2 jaar oud en een 50-tal cm lang. Koningsslangen zijn totaal ongevaarlijk en worden frequent door hobbyisten gehouden.

Korenslag in Brugge

De reptielenzoo Serpentarium werd tijdens de laatste weken reeds een 10-tal keer opgeroepen naar aanleiding van ontsnapte reptielen. "Het grote aantal interventies heeft alles te maken met het warme weer, waardoor slagen zich buiten uiteraard beter thuis voele," zegt Marnieck Croes van het Serpentarium. "Alle interventies werden succesvol afgerond, met uitzondering van de korenslang die gezien werd in de Kuiperstraat te Brugge. Van dit dier werd tot nu toe niets meer gehoord of gezien."

Wie ontsnapte reptielen bemerkt kan contact opnemen met het Serpentarium, tel.: 050/42.31.62. of buiten kantooruren met de lokale politie (tel.: 050/42.98.42 ) die dan de verantwoordelijken van het Serpentarium op de hoogte stelt.

(FN-Meegedeeld-Serpentarium)
Meer over Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag