Nieuws uit de Brugse regio

Musica Antiqua 2006: eerste concerten reeds uitverkocht


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 11/7/2006. Voor Stefan Dewitte, festivaldirecteur, is de tijd van zenuwen hebben voorbij. Alles zit in kannen en kruiken voor Musica Antiqua 2006. Niets is aan het toeval overgelaten. Wat nu zou kunnen mis lopen kan niet op rekening van het Brugs festival voor oude muziek geschreven worden.

Verkoop

Heel wat kaarten zijn reeds verkocht. Twee voorstellingen zijn zo goed als uitverkocht, aldus Stefan Dewitte die, zoals het een echte organisator past, geen echte voorkeuren mag hebben. Het thema van het festival is 'VenetiŽ'.

Concours

Musica Antiqua is niet alleen 12 dagen concerten, maar ook een wedstrijd voor jonge musici. Dit jaar staan het orgel en het kamerorkest centraal. In de Karmelietenkerk en de St-Gilliskerk wordt het orgel in beslag genomen door de talrijke jonge begeesterde muzikanten. Net zoals ieder jaar komen ze van over heel de wereld naar Brugge.

Het belooft een boeiend en verrassend festival te worden dat Stadsomroep Brugge vanaf de eerste tot de laatste noot zal volgen en verslag zal uitbrengen. Nog eens ter informatie : het festival begint op 22 juli en loopt tot en met 5 augustus in Brugge.

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag