Nieuws uit de Brugse regio

Decoorne: Moenaert gedraagt zich als Zidane


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 11/7/2006. Brugs gemeenteraadslid Lucien Decoorne (BRON&Decoorne) heeft bij gouverneur Paul Breyne een klacht ingediend, over gedrag het gedrag van burgemeester Patrick Moenaert, tijdens de gesloten zitting van de gemeenteraad van 27 juni 2006. Hij vergelijkt de aanpak van de burgemeester, in zijn klacht aan de gouverneur, met het gedrag van Franse voetbalster Zidane aan het eind van de finalewedstrijd.

In het bijzijn van 39 raadsleden zou Moenaert, als voorzitter van de gemeenteraad Brugge, "grove beledigingen" hebben geuit aan het adres van Decoorne: "Ge zijt een groot krapuul."

Als laatste punt van de openbare vergadering had Decoorne een interpellatie ingediend over het CD&V SP.a beleid van de laatste legislatuur. Zijn vragen werden volledig genegeerd en oenaert sloot de zitting. Volgens Decoorne zou het in vraag stellen van de beleidsdossiers Moenaert "bijzonder nijdig hebben gemaakt."

Geheime zitting

Wat toen gebeurde kon de pers niet meer volgen. Decoore zelf zegt in een schrijven aan de gouverneur, dat "Toen ik het woord vroeg voor het eerste punt van de gesloten zitting, een punt over de verlenging van het mandaat van korpschef Dewulf van de lokale politie, ging de burgemeester onderuit door woedend in de zaal te roepen : 'Decoorne, gij zijt een groot krapuul. Ge zijt het niet waard om te antwoorden op uw vragen, en ge zult nu zwijgen.' "

Zidane

"Ik werd persoonlijk gepakt en zwaar beledigd zonder oorzaak en enige aanwijzing. Het debat ging immers om het mandaat van de politiechef," aldus nog Decoorne, die die een dergelijke uitspraak door de burgemeester van de derde stad van Vlaanderen als "ontoelaatbaar" bestempelt: "Dit gedrag lijkt op de kopstoot van Zidane op de finale van de wereldbeker en verdient een rode kaart. Het is niet omdat ik af en toe op ongezouten mijn visie verkondig over het beleid, dat de Heer Burgemeester mij in het bijzijn van collega's op platvloerse, vulgaire wijze moet afsnauwen."

Decoorne vraagt de gouverneur als toeziende overheid om Moenaert terecht te wijzen voor de scheldpartij.

(FN-Meegedeeld-BRON&Decoorne)
Meer over Politiek    CD&V    sp.a    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag