Nieuws uit de Brugse regio

Brugsebuurten.be wint de Neleprijs van JONGCD&V


Audio Reportage


Brugge, zaterdag 8/7/2006. Naar jaarlijkse traditie heeft JONGCD&V bij aanvang van de zomervakantie haar prijzen uitgereikt. De winnaars zijn de van oorsprong Ieperse prof Catherine Verfaillie, die de Tijl Uilenspiegelprijs krijgt en de Brugse website www.brugsebuurten.be, die de Neleprijs won.

Neleprijs

De Neleprijs wordt uitgereikt aan een initiatief dat een bijzondere bijdrage leverde om de Vlaamse samenleving te versterken.

De initiatiefnemers van de website www.brugsebuurten.be hebben volgens de jury "het verbinden van mensen, het samen-leven van gemeenschappen op een bijzonder creatieve en innovatieve wijze gekoppeld aan de technische vooruitgang. Via hun website trachten ze op een moderne manier buurtcomités te verbinden met elkaar zodat zowel de buurtcomités als de bewoners van stad Brugge onderling meer over elkaar te weten kunnen komen, weten wat er leeft in hun buurt en in de buurt van de andere stadsbewoners, ze materiaal zoals tenten, stoelen, springkastelen kunnen uitwisselen, en zoveel meer..."

www.brugsebuurten.be

Aan www.brugsebuurten.be werken momenteel 30 Brugse buurtcomités mee. Ze krijgen daarvoor een opleiding en technische ondersteuning van de stad. De bewoners hebben natuurlijk wel zelf de site gemaakt en zullen die in de toekomst ook zelf onderhouden. Via hun initiatief gaan de buurtbewoners bewust in tegen de verdere individualisering en verkilling van de samenleving waar paradoxaal genoeg onder andere ook het internet verantwoordelijk voor is.

"Met hun initiatief geven de initiatiefnemers van www.brugsebuurten.be hun buurtbewoners een warm gevoel en wij hopen dan ook, dat het Brugs initiatief tot voorbeeld strekt voor alle steden en gemeentes in Vlaanderen,"Bert De Brabandere, Nationaal voorzitter van JongCD&V.

(FN-Meegedeeld-JongCD&V)
Meer over Politiek    CD&V    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag