Nieuws uit de Brugse regio

'Gril van de natuur ceŽert sneeuwwitte rog'


Blankenberge, vrijdag 26/5/2006. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, en ook Sea Life is terzake geen uitzondering. Vanaf vandaag is in Sea Life Blankenberge immers een sneeuwwite rog te zien.

Het sneeuwwitte exemplaar, dat Batida werd gedoopt, werd onlangs in de netten van een vissersboot voor de Engelse kust van Weymouth aangetroffen. De ontdekking van het prachtige dier gaf aanleiding tot een gevoel van verwondering bij de bemanning van de Engelse vissersboot. Zij besloten dan ook het dier aan Sea Life te schenken en het zo van een gewisse dood te redden.

Albino

'De sneeuwwitte rog is een volwassen mannetje en meet zo'n 60 cm. Het gaat hier om een albinorog met oranje en zwarte stippen. Zondermeer een verbluffende verschijning', vertelt Manu Potin dierenverzorger bij Sea Life. 'Door een pigmentstoring heeft het dier geen typische camouflagekleur. De overlevingskansen van Batida zijn dus ook veel kleiner, aangezien hij zonder camouflage een zeer gemakkelijke prooi wordt. Het mag dan ook bewonderingswaardig worden genoemd dat hij zich toch tot een volwassen dier heeft kunnen ontwikkelen', vervolgt Manu kenbaar vol enthouiasme over het nieuwste dier binnen Sea Life. 'Een unieke gril van de natuur' besluit Manu Potin zijn verhaal.

Bezoekers kunnen het prachtexemplaar vanaf vandaag bewonderen in het roggenbassin van Sea Life.

(FN-Meegedeeld-Sea Life)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag