Nieuws uit de Brugse regio

Hoge vaste brug voor Steenbrugge


Brugge, donderdag 11/5/2006. De Vlaamse administratie heeft de stad Brugge laten weten dat het voorstander is van een hoge vaste brug in Steenbrugge. Dat hebben sp.a gemeenteraadsleden Jürgen Vanpraet en Viviane Nollet vernomen van schepen van openbare werken Jean Van den Bilcke.

Op een overleg vorige week tussen de bevoegde administratie Waterwegen en Zeekanaal, en de stad Brugge zijn twee voorontwerpen voorgesteld. Een hoge vaste brug met een vrije hoogte van zeven meter boven het wateroppervlak en een halfhoge beweegbare brug met een vrije hoogte van zes meter. Gezien het geringe hoogteverschil wil de Vlaamse administratie nu opteren voor een hoge vaste brug. Deze zou toelaten dat binnenschepen tot drie containers hoog gestapeld, vlot kunnen passeren.

"De Vlaamse administratie zal nu een 3D-simulatie maken over de integratie van de brug in de omgeving. Dat is alvast belangrijk om een beter zicht te krijgen hoe de omgeving van Steenbrugge er straks zal uitzien met een dergelijke constructie. De werken worden geraamd op 5 miljoen Euro. We zijn alvast tevreden dat het behoud van een gelijkgrondse beweegbare brug definitief is afgevoerd en dat er dan toch versneld werk wordt gemaakt van een oplossing voor deze dagelijkse verkeersproblematiek," zegt gemeenteraadslid Nollet.

Leden van de sp.a-kern Assebroek voerden enkele maanden geleden nog actie aan de brug van Steenbrugge, die de jongste maanden bovendien geregeld dienst weigerde en zo voor extra fileleed zorgde. Eerder waren er berichten dat er de eerste vijf jaar geen werk zou gemaakt worden van een nieuwe brug in Steenbrugge.

Het stadsbestuur wil eerst nog overleg plegen met het havenbestuur MBZ en met de gemeente Oostkamp vooraleer een principiële beslissing wordt genomen voor het einde van dit jaar. "We hebben er alvast begrip voor dat men om electorale redenen nu niet nog snel een beslissing wenst te nemen. Belangrijkste is dat er vooruitgang is in dit dossier, waarvoor de onteigeningen nota bene meer dan 25 jaar geleden werden uitgevoerd," besluit Jürgen Vanpraet.

(FN-Meegedeeld-sp.a)
Meer over Politiek    sp.a    Assebroek    Viviane Nollet    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag