Nieuws uit de Brugse regio

Brugge wil geen massa internet hotspots


Brugge, dinsdag 28/3/2006. Brugs VLD gemeenteraadslid Mercedes Van Volcem wil dat de stad een proactief beleid voert om zo snel mogelijk massaal hotspots aan te leggen in Brugge. Hot-spots zijn punten waar een laptop gemakkelijk draadloos met Internet verbonden worden. Toeristen en studenten maken er graag gebruik van.

Momenteel heeft Brugge maar een 40-tal hotspots, en informaticaschepen Boudewijn Laloo (CD&V) vindt stadsbeleid terzake niet echt nodig: "De essentiŽle vraag is immers, welke informatie waar, door wie aan wie moet worden aangeboden," zei Laloo in zijn reactie in de Brugse gemeenteraad. "Iedere Bruggeling en bezoeker kan terecht in de In en Uit winkel waar alle informatie en tickets gemakkelijk te verkrijgen zijn. Er staan bovendien computers opgesteld om het Internet te raadplegen. Ook bij de openbare bibliotheken is er een zelfde infrastructuur opgezet. Daarnaast worden internet en hotspotservices reeds aangeboden door heel wat commerciŽle instellingen. Horeca zaken, tankstations, hotels, NMBS ... bieden dit aan via gekende operatoren zoals Telenet, Belgacom, Proximus..."

Teveel infrastructuur

Laloo zag overigens ook heel wat practische bezwaren: "Een hotspot heeft daarenboven maar een actie radius van +/- 30 meter. Dit impliceert infrastructureel een belangrijke impact op de Brugse binnenstad. Men mag immers niet vergeten dat er voor elke hotspot een technische ingreep en apparatuur nodig is evenals de aanduiding met een bordje waar de locatie juist gelegen is. Mogelijks kan dit ook tot dezelfde problematiek aanleiding geven als deze van de zendmasten waar elke operator zijn eigen zendmast wil hebben, hier elke operator die zijn eigen hotspot wil hebben."

Zie ook onze lijst vanHotspots in Brugge.

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    CD&V    Mercedes Van Volcem    Boudewijn Laloo    Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag