Cultuur en evenementen

Kuijken-kwartet begint een Mozartintegrale


Audio Reportage


Brugge, zaterdag 11/2/2006. Dat we in het mozartjaar leven, kan geen enkel cultuurminnend persoon ontkennen. Mozart is de persoon waar het sinds 27 januari om draait, ook in het Concertgebouw. Weinig uitgevoerde of minder bekende werken worden van onder een laagje stof gehaald en dit jaar aan het publiek ten gehore gebracht.

Zo konden we vrijdagavond voor het eerst dit weekend kijken en luisteren naar het Kuijkenkwartet dat de vier fluitkwartetten bracht. Solist van dienst was de traversospeler van de familie, Barhold. Door velen wordt hij aanzien van één van de belangrijkste, zoniet de belangrijkste, traversospelers ter wereld.

Ongecompliceerde en onderhoudende muziek hoorden we van de vier klasse muzikanten met roots in Brugge. Het gezin Kuijken heeft in vervlogen dagen nog gewoond op het Walplein, waarnaar ze zijn uitgeweken richting Pajottenland.

Zaterdag wordt een nieuwe CD van het kwartet voorgesteld in het Concertgebouw. Het zal hier gaan over het hoornkwartet, het hobokwartet en het klarinetkwartet van Wolfgang. Morgen kunt u ook hiervan het verslag verwachten.

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag