Nieuws uit de Brugse regio

JongCD&V ongelukkig met aangekondigde acties Jeugdraad


Brugge, zaterdag 11/2/2006. Naar aanleiding van de voor morgen, zondag, aangekondigde protestactie door Brugse jongeren, hierin gestuurd door de Brugse jeugdraad, houdt JONGCD&V Brugge voet bij stuk over haar standpunt omtrent de eventuele aankoop van de Cactus.

Actie

Zoals bekend roept de jeugdraad op om morgen, zondag 12 februari, een protestmars naar het stadhuis te houden. De protestactie start om 14u aan het Entrepot en trekt via de cactusclub naar de Burg. Waar het eindigt met een feestje met Dj Ass op de Burg.

Ongepast?

JongCD&V Brugge betreurt "de steeds meer politieke rol die de Jeugdraad begint op te nemen in verkiezingsjaar. De Jeugdraad moet een orgaan van en voor de Brugse jeugd zijn, niet van en voor de Brugse politieke jongeren," zegt Pieter Marechal.

"De keuze om over te gaan tot aankoop van de Cactusclub werd vanwege de vele tekortkomingen en hoge kosten, alsook vanwege de negatieve adviezen van de stadsdiensten en de brandweer, terecht afgewezen. Vooral ook het feit dat de vraagprijs een stuk hoger was dan de schatting van de ontvanger van het Eerste Kantoor van de Registratie was, een bedrag waar het stadsbestuur aan gebonden is, maakte het onmogelijk om deze aankoop te doen. Wij zijn voorwaardelijk voorstander van een fuifzaal in de Brugse binnenstad, maar dit mag niet ten koste gaan van de Bruggeling noch van de veiligheid," aldus nog de voorzitter JONGCD&V Brugge.

(FN-Meegedeeld- JONGCD&V)
Meer over Jongeren    Politiek    CD&V    Pieter Marechal    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag