Nieuws uit de Brugse regio

Mercedes Van Volcem pleit voor een Brugse stadsdichter


Brugge, dinsdag 24/1/2006. 26 januari is het Internationale Gedichtendag. Bart Moeyaert, Bruggeling van origine, wordt de nieuwe stadsdichter van Antwerpen.

Mercedes Van Volcem (VLD) vindt dat ook het stadsbestuur tevens aandacht moet besteden aan poŽzie.

In het verleden deed Brugge al een aantal kleine inspanningen om de poŽzie op de kaart te zetten, waarbij tijdens het bijvoorbeeld gedichten werden geplaatst aan vensters in de Oost- en Westmeers.

Van Volcem vindt dat Brugge zeer goede dichters in haar midden heeft, die als stadsdichter zouden kunnen fungeren. Daarin volgt ze ondermeer het Groene Gordel Front dat terzake verschillende opproepen heeft gedaan. 'PoŽzie is een echte verfijning,' zegt Van Volcem. 'Diepgang waar veel mensen nood aan hebben. Damme is een boekenstad maar de huurprijzen zijn zeer duur voor de panden. Van Volcem pleit tevens op van Lissewege -het witte dorp met beeldende kunst in de zomer een poŽziestad te maken en de stadsdichter tevens bij de mensen thuis te laten komen. PoŽzie in de bibliotheken, in de openbare gebouwen, maar ook bij de handelaars, vrije beroepen. PoŽzie is een verademing in het gehaaste leven en zorgt voor relativering en vermindert zo de verzuring,' aldus nog de politica.

(FN-Meegedeeld-MVV)

Meer over Politiek    Mercedes Van Volcem    Lissewege    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag