Nieuws uit de Brugse regio

Heraanleg Vismarkt start


Audio Reportage


Brugge, maandag 9/1/2006. Behoudens onvoorziene (weers)omstandigheden start de bvba Oosterlynck uit Eernegem vandaag 9 januari 2006 met de gedeeltelijke vernieuwing van de Vismarkt te Brugge. Het prijskaartje van deze heraanleg toont het bedrag van 82.381 euro. Eind februari zou de volledige heraanleg afgerond zijn.

Verloop van de werken

De aannemer start vandaag met de opbraak van het volledige wegdek van de Vismarkt, namelijk ter hoogte van de huisnummers 5 - 13 (tussen de woningen en de zuilen). Het voormelde gedeelte van de Vismarkt is dan voor alle verkeer onderbroken.
Daarna verschijnen de nutsmaatschappijen op de werf om hun leidingen aan te passen en te vernieuwen waar nodig. Als deze ingrepen afgerond zijn, brengt de aannemer een nieuwe riolering en een nieuw wegdek aan.

Als het gedeelte kant Vismarkt afgewerkt is, vat de aannemer de werken aan in de voetpadzone in de Braambergstraat (palend aan de Vismarkt). In deze fase wordt ook het klein stukje toegangsweg, dat naar het binnenplein van de Vismarkt leidt, heraangelegd en voor het verkeer onderbroken. Het binnenplein zal dan tijdelijk niet bereikbaar zijn.

Bereikbaarheid standplaatsen Vismarkt

Tijdens de heraanleg blijven de standplaatsen op de Vismarkt behouden. Tussen de zuilen en de werfzone worden netten aangebracht zodat een veilige loopzone ontstaat tussen deze zuilen en de standen van de markt voor de bezoekers van de markt.

Meer informatie over de aard van de heraanleg ?

Met vragen over dit project kan men terecht bij de Stedelijke Wegendienst, Oostmeers 17, 8000 Brugge (telefoon 050 44 85 45) bij de heer R. Maes.

Verkeersproblemen ?
Zijn er in verband met het verkeer (toegankelijkheid, enz.) problemen, contacteer dan de Dienst Verkeers­belemmeringen van de Politie, Lodewijk Coiseaukaai 2, 8000 Brugge (telefoon 050 44 88 65, fax 050 44 88 69, e-mail verkeersbelemmeringen.politie@brugge.be).

Het plan inkijken kan!
Het plan van de heraanleg kan men inkijken in de Stedelijke Informatiedienst, Braambergstraat 15, 8000 Brugge (telefoon 050 44 80 00). Deze dienst is elke werkdag open van 8u30 tot 12u en van 13u30 tot 18u. Elke zaterdagvoormiddag kan men er terecht van 10u tot 12u.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag