Nieuws uit de Brugse regio

Wijkinspecteurs moeten burgers inbraakpreventie bijbrengen


Audio Reportage


Brugge, maandag 17/10/2005. De wijkinspecteurs van de Brugse politie hebben in de Politieschool van West-Vlaanderen een opleiding afgerond, in de technieken van inbraakpreventie. Met deze nieuwe opgedane kennis, waarbij vooral technisch aspecten van de inbraakbeveiliging werden aangeleerd, zullen de wijkinspecteurs voortaan worden ingezet op de eerste lijn tegen inbraken. Volgens Burgemeester Patrick Moenaert is de wijkagent als vertrouwenspersoon in de buurt hiervoor immers optimaal geplaatst. 'Teveel burgers laten immers nog gewoon de achterdeur open, iets waar ik van achterover val,' zegt de burgemeester. 'De wijkagent komt dagelijks bij vele mensen over de vloer en kan, bijvoorbeeld de nieuwe Bruggelingen welkom heten én meteen duidelijk maken dat hun huis inzake inbraakbeveiliging beter kan. Brugge is zeker geen probleemstad, maar we mogen niet uit het oog verliezen dat ook hier rondtrekkende dadergroepen soms te gemakkelijke slachtoffers vinden,' zegt de burgemeester.

Eenvoudig

Wijkagent Luc Pennick stelt van dat de meeste ingrepen die werden bijgebracht in de cursus eigenlijk doodeenvoudige en goedkope middeltjes zijn, waar de gemiddelde dief echter wel van terugschrikt.

Katrien Savaete, die tot hiertoe in Brugge inbraakpreventie bijna alleen moest aan de man brengen, krijgt er dus een gemotiveerd team wijkagenten bij…

(FN-Op Locatie)

Meer over Techniek    Politiek    Patrick Moenaert    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag